fbpx

Under fredagskvällen i Falsterbo sjösattes SWB Warm Hearts, en långsiktigt satsning för att hjälpa barn med funktionsnedsättning eller kronisk sjukdom att få möjlighet att rida och umgås med hästar. 

– Vi brinner verkligen för detta och är fantastiskt glada att kunna bidra till att ge barn och ungdomar en chans att få ta del av den glädje och det välbefinnande hästar ger, säger Helén Uddefors VD för SWB och en av initiativtagarna till projektet.

Hillevi Brasch och Sophie Karpe, kvällens värdinnor, guidade skickligt gästerna genom kvällen och passade även på att hylla de många SWB-hästar som nått internationella framgångar på tävlingsbanorna runt om i världen. 

Som en del av insamlingen till Kronprinsessan Victorias fond arrangerades under kvällen en så kallad Silent Auction där två exklusiva föl såldes. Stofölet Grace (Secret-Zuidenwind, uppfödare Marie Haward), en nära släkting till Patrik Kittels Deja, såldes  för fina 150 000 kr. Toppstammade hoppfölet Uniola af Hagalund (Cornet Obolensky-Kannan, uppfödare Hagalunds Sporthästar) gick åter till uppfödarna för 200 000, viket innnebär en generös gåva på 10 000 kr från Hagalunds Sporthästar till SWB Warm Hearts.

Fem procent av de vinnande buden gick oavkortat till Kronprinsessan Viktorias fond, samt en del av biljettpriset. Totalt bidrog kvällen med drygt 30 000 kr till Insamlingen. Betydligt mer pengar har kommit via Radiohjälpens kanaler och SWB Warm Hearts kommer även i fortsättningen vara öppen för gåvor HÄR.

– Det är en mycket bra start och vi är nöjda, sammanfattar Helén Uddefors. Vi kommer att fortsätta engagemanget i olika former så håll utkik, fortsätter hon. Och fölen var bara en försmak inför våra två Elitauktioner vid SWB Equestrian Weeks i höst!

 

Foton: Dan Wernberg, wernberg@hotmail.com, 0706058382