fbpx

SWB följer trenden i Europa med auktioner online och den nya sommarupplagan med hoppföl som nyss avslutades är ett led i SWBs långsiktigt  satsning att bygga upp auktionsverksamheteten och erbjuda uppfödarna fler försäljningskanaler. Flest bud fick kvällens sista utrop Contchett (Conthargos – Comme il Faut) som efter en häftig budgivning till slut klubbades för 17 000 € till en ungersk köpare. Fölen gick till köpare såväl i Sverige som i USA, Tyskland och Ungern och snittpriset  för de sålda fölen landade på knappt 8 000 €.

SWBs VD Helén Uddefors är nöjd med utfallet med tanke på att det är premiär för auktionen.

– Vi visste att vi hade en bra kollektion innehållande både högintressanta stammar och prestationsblod och som borde attrahera köpare över hela världen, men samtidigt är vi medvetna om att det är många om budet just nu. Vi ska inte glömma bort att vi slåss på en tuff marknad och att vi står oss väl  i den hårda konkurrensen känns riktigt bra. SWB-hästar, framför allt på hoppsidan, har ett väldigt bra rykte ute i världen och det känns helt rätt att erbjuda våra svenska uppfödare den här typen av marknadsplatser, något vi har för avsikt att utveckla ytterligare.

Precis som SWBs två elitauktioner i höstas hölls även denna på den tyska auktionssajten Horse24. Simon Kohlbrenner, grundare och ägare till Horse24, är nöjd med både samarbetet med SWB och utfallet för auktionen.

– Sverige är ett relativt litet avelsland, men jag imponeras av den skicklighet och känsla för kvalité som finns hos era uppfödare. Vi hade prisrekord i höstas på båda elitauktionerna, det här ligger snäppet under men samtidigt helt i linje med vad man kan förvänta sig i dagens tuffa konkurrens. De fölen som gick under klubban under kvällen är allihop riktigt intressanta för framtiden, säger han.

SAMTLIGA KLUBBADE PRISER

Conthchett, sommarauktionens dyraste föl. Foto: Lotta Gyllensten