fbpx

För femte året i rad delar Stuteri Stubbäng ut ett stipendium till de svenska dressyruppfödarna på totalt 100 000 kronor.  Stipendiet instiftades 2016 av Carl Johan Persson och Ann Westling, Ann som tyvärr gick bort 2017, för att stötta de svenska dressyruppfödarna. Den totala summan var då 50.000 kronor, en summa som Carl-Johan valde att dubbla 2018. Det handlar 20 000 kronor till uppfödarna av segrande hästar i varje årskull under SWB Equestrian Weeks med Breeders Trophy.

 -Jag vill hjälpa till och stimulera svenska dressyrhästuppfödare att fortsätta sitt gedigna arbete och även stötta evenemanget Breeders Trophy som jag tycker är väldigt viktigt, säger Carl Johan Persson. Som uppfödare vet jag hur svårt det kan vara att få ekonomin att gå ihop och jag hoppas att detta kan komma som ett välkommet bidrag, fortsätter han.

 Stuteri Stubbäng har fött upp en rad framgångsrika gångartshästar, bland annat Breeders-vinnaren Wennica och som senare gick unghäst-VM med Pernilla André Hokfelt 2007. Förra årets vinnare av både Rikssto och 3-årschampionatet Vita hade också Stuteri Stubbäng som deluppfödare.

– Vi är otroligt glada att Stuteri Stubbäng vill fortsätta premiera våra svenska dressyruppfödare under Breeders Trophy-finalerna. Initiativet stimulerar verkligen till vidare avelsarbete inom SWB, säger SWBs vd Helén Uddefors.

Moa Halling, Vita och uppfödarna Lena Nyström och Carl-Johan Persson. Foto: Filip Jenå