fbpx

Rekryteringssatsningen med Visningsdagarna från Sveriges mest anrika organisationer besöker Timrå Hästsportförening i Sundsvall, Västernorrland den 3:e maj. Visningsdagarna är en populär saludag där ägare och uppfödare till SWB-hästar har möjlighet att visa upp dem för organisationernas rekryteringsgrupp. I rekryteringsgruppen finns representanter från Föreningen för den Beridna Högvakten, Polisrytteriet, Försvarsmakten, Flyinge, Ridskolan Strömsholm samt Hovstallet. Organisationerna bedriver hästverksamheter som utbildar och använder hästarna för skol-, rid-, parad- och körverksamhet. 

Organisationerna har behov av 30–40 hästar årligen och vill genom initiativet främja den svenska hästaveln i samarbete med Swedish Warmblood Association. Hästar i åldern 3–10 år kommer att visas upp för en gemensam rekryteringsgrupp som beslutar om hästens lämplighet för respektive organisation.

– Vi är stolta att vår fina anläggning får stå värd till Visningsdagarna. Det är en fantastisk möjlighet för hästintresserade i mittsvenska distriktet att kunna delta i detta arrangemang, säger Annelie Hamrin ordförande Timrå hästsportförening.

För säljare är det en möjlighet att på ett tryggt sätt visa upp sin häst och sälja till organisationer där hästens välfärd kommer i första rummet. Besökare är välkomna att följa arbetet med visning av hästar på plats i ridhuset och kommer under efter-middagen även att bjudas på en inspirerande clinic. På minimässan går det att träffa representanter från samtliga ovannämnda organisationer samt Timrå hästsport-förening.

När: Fredagen den 3 maj 2024 08:00–18:00 på Timrå Hästsportförening, Sundsvall
Läs mer: visningsdagarna.se