fbpx

Under en presskonferens på Falsterbo Horse Show tillkännagav Sveriges förbundskapten i dressyr, Bo Jenå det svenska VM-laget i dressyr. Och med i truppen är inte bara en utan två svenskfödda SWB-hästar. VM rids i danska Herning den 6-10 augusti.

Svenska VM-laget i dressyr
Patrik Kittel
med Touchdown 1338 (SWB) (f. 2012, e. Quaterback u. La´Mour (SWB) – Sack (SWB), uppfödare: Verbena AB, ägare: Sommarkvarn AB
Juliette Ramel med Buriel K.H.
Therese Nilshagen med Dante Weltino OLD
Jeanna Högberg med Astoria (SWB) (f. 2012, e. Sir Donnerhall II u. Aquarell (SWB) – Quaterback) Uppfödare & ägare: Hipponews AB, Christina Olsson
Reserv: Antonia Ramel

Verbena Dressage AB och Familjen Skeppstrand som fött upp Touchdown blev tidigare i år utsedda av SWB och Agria till årets uppfödare. Familjen Skeppstrand driver seminstation och har lång erfarenhet av både avel och tävling på nationell som internationell nivå. Touchdown godkändes i SWB på Bruksprovet 2016 men är numera valack. Han har 45 registrerade avkommor i Sverige och är även godkänd hingst i Oldenburg. Touchdown har representerat Sverige och SWB på Unghäst-VM som 5-åring.

Christina Olsson som står bakom Stall Hipponews AB är agronom och chef på Svensk Travsports avelsavdelning. Fritiden ägnar Christina åt uppfödning av SWB-hästar och hon är gångarts- och exteriördomare inom SWB samt ordförande i SWBs avelsvärderingsnämnd. Christina bor i Stockholm men har sin avelsverksamhet på en släktgård i Hälsingland. Christina blev utsedd till årets uppfödare av SWB 2017 och hon tog emot samma titel av Svenska Ridsportförbundet under Ryttargalan 2018. Astoria har haft en stålande karriär ända sedan unghästtiden med bland annat dubbla segrar i Breeders Trophy och seger i Champion of the Winners på meritlistan. Även Astoria har representerat Sverige och SWB på Unghäst-VM som 5-,6- och 7-åring och hon var i final som 6- och 7-åring.

 

Patrik Kittel och Touchdown i GP-dressyren på Friends.
Foto : Roland Thunholm

Jeanna Högberg och Astoria under Breeders Trophy. Foto: Filip Jenå.