fbpx

Här följer en kort sammanfattning av SWB:s senaste styrelsemöte.

Först på agendan var välkomnandet av nya styrelseledamoten Pär Eriksson och ungdomsrepresentanten Katarina Karlsson. Uppdaterad information om SWB:s styrelse och Ungdomssektionen finns här: SWB:s styrelse och Ungdomssektion.

VD-rapport: VD rapporterade kort om bl. a. om  SWB on the Road,   Elitfölauktionen, Samarbete med ASVT och Trottex, samt planerna med att ta fram en saluhästvisning under CDI3* Flyinge. SWB kommer att närvara under Falsterbotävlingarna och som tidigare stå tillsammans med AGRIA i deras monter.

Warmblood Fragile Foal Syndrome – WFFS:   Styrelsen tog följande beslut:

  • Alla hingstar som verkar eller ska verka i SWB-avel ska testas för att ta reda på om de bär anlag för WFFS. Detta gäller även hingstar som verkar via så kallad ett-sto-licens
  • Under 2018 kommer information om hingsten har testats och om dess bärar-/icke bärar-status att läggas upp löpande på SWB:s hemsida under Hingstlicenser.
  • Från och med 2019 krävs att hingsten har testats för att kunna lösa betäckningslicens för SWB. Detta gäller även ett-sto-licens
  • Från och med 2019 kommer hingstarnas WFFS-status att anslås på språngrulla
  • WFFS läggs till på SWB:s defektlista som rapporteringspliktig defekt
  • SWB inleder en undersökning av anlagsbärarfrekvensen i SWB-populationen

Läs mer här: Pressmeddelande

Ekonomi och IT:  Glädjande har antalet medlemmar ökat med nästan 35% som under samma period 2017.  IT-arbetet fortlöper samt att en ny telefonväxel med knappval har installerats.  Avseende hemside-lösningen till de regionala föreningarna har en instruktionsfilm/ tutorial beställts för att underlätta inlärning.

Avelsledarrapport:  Avelsledaren rapporterade bl. a om: Avelskonferensen i samband med årsmötet, hög efterfrågan på avesrådgivning bland stoägare, rapport från en internationell workshop om linjär beskrivning i Tyskland i mars samt SWB på världsrankingen – WBFSH:  SWB ligger återigen på topp 10 för samtliga 3 discipliner, vilket är snudd på unikt. Fälttävlan är tillbaka bland topp-10 igen (9:e plats). Både hoppning och dressyr ligger 7:e plats. Horsetelex: SWB ligger för närvarande på 2:e plats i hoppning i kat. Int. 1.50-1.60 hoppning.  I dressyr har vi som vanligt för få hästar som tävlar internationellt för att komma med i den löpande rankingen. Hippomundo:  SWB ligger för närvarande på en 2:a plats i hoppning även här ligger SWB kvar på 1:a plats i dressyr och  på 14:e plats i fälttävlan.

Swede Horse: I egenskap av delägare i Equine Swede Horse AB kommer ett dokument med förslag till förbättringar och utveckling av Breeders Trophy, inklusive SWB Stallion Trophy och Sto-championat, att presenteras från SWB till Swede Horse styrelse inom kort.

Styrelsens nästa sammanträde är den 30–31 augusti i Nässjö.

Närvarade styrelsemedlemmar: Olle Kindberg, ordf.  Aja Blomberg-Andersson, Pär Eriksson, Per Jansson, Ann-Kristin Karlsson, Katarina Karlsson (US), Charlotte Liliemark, Nina Känsälä och Eva Salomon.