SWBs nya projekt SWB On the Road är precis vad det låter som – SWB kommer åka ut i Sverige för att träffa medlemmar i samarbete med våra regionala föreningar!

Under året kommer SWB att besöka minst tio olika platser i Sverige. På plats kommer vi att tillsammans med de regionala föreningarna i närområdet att göra ett program som passar målgruppen och tidpunkten på året. Först ut är Stiernhööksgymnasiet (Rättvik) den 24 april tätt följt att Nordviksskolan (Kramfors) den 26 april. Dessa besök sammanfaller med att Ung SWB anordnar träningsdagar inför Ung SWB Cup på de aktuella skolorna.  På programmet står praktisk hästbedömning tillsammans med annan matnyttig information om SWBs arbete. Vad tittar domaren på när hen bedömer exteriör, gångarter och hoppning under våra unghästtester, och vad bör du tänka på om du ska betäcka ditt sto? Även ämnen som hur hittar du information om hingstar i avel, vad är beskrivande index, hur arbetar SWB med marknadsföring och försäljning, stofamiljer mm kan bli ämnen för de regionala träffarna.

Än så länge har SWB planerat in sju träffar runtom i landet, där vi tillsammans med de regionala föreningarna och skolorna arrangerar utbildningskvällar i riktig SWB-anda.

24 april – Rättvik tillsammans med SWB Dalarna
26 april – Nordvik, Kramfors tillsammans med Mellersta Norrlands Hästavelsförening
8 maj – Bollerup tillsammans med Österlens Hästvänner
14 maj – Varberg, tillsammans med Hallands Hästavelsförening
15 maj – Gotland tillsammans med SWB Gotland
17 maj – Kungsbacka, tillsammans med SWB Väst
28 maj – Vretaskolan, Linköping tillsammans med SWB Östergötland
31 maj – Segragymnasiet, Östra Ljungby tillsammans med Nordvästra Skånes Hästvänner